• +31 (0)85 1304955
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Liander meldt 14 nieuwe knelpunten

Liander meldt 14 nieuwe knelpunten

Liander meldt 14 nieuwe knelpunten op stroomnet Amsterdam, Friesland, Gelderland en Noord-Holland

Liander meldt 14 nieuwe knelpunten op zijn stroomnet te hebben. Het gaat om stations in Amsterdam, Friesland, Gelderland en Noord-Holland waar geen nieuwe transportcapaciteit beschikbaar is.

In Amsterdam-West is Liander een onderzoek gestart naar congestiemanagement. Dat is rond het onderstation Basisweg voor verbruik. In het Friese Kootstertille is het knelpunt voor de teruglevering van wind- en zonne-energie opgelost.

14 nieuwe rode schaarstegebieden
​​Voor de volgende plaatsen doet Liander nu een nieuwe melding dat er geen extra netcapaciteit beschikbaar is en congestiemanagement – het afstemmen van vraag en aanbod tussen bedrijven en instellingen – geen oplossing is. Klanten die extra netcapaciteit wensen, zullen hier moeten wachten totdat het elektriciteitsnet is uitgebreid. Ook hier geldt dat de beperkte netcapaciteit niet altijd geldt voor de gehele plaats, maar voor een deel ervan.

  • Friesland: Akkrum (verbruik), Kootstertille (teruglevering), Marnezijl (teruglevering), Midlum (verbruik), Stiens (verbruik) en Twijzelerheide (teruglevering).
  • Gelderland: Beesd (verbruik), Bemmel (verbruik en teruglevering), Tiel (verbruik) en Velddriel (verbruik).
  • Noord-Holland: Alkmaar Noord (verbruik en teruglevering), Heerhugowaard Noord (verbruik), Medemblik (verbruik en teruglevering) en Ulkesluis (verbruik en teruglevering).

EnergieMasters